Superfood Lifestyle biedt het goede van voeding en lifestyle. Deze twee dingen zijn naar onze mening onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je goed voeden hoort bij een bewuste levensstijl en andersom.

De verantwoordelijkheid om gezonder te gaan leven wordt steeds groter. Met het groeiend aantal ziekten wereldwijd is het bijna geen keuze meer dat er bewustwording ontstaat over ons huidige leef- en voedingspatroon! Preventieve gezondheid wordt in de toekomst steeds belangrijker. Energiek en gezond zijn, worden en blijven, is één van de hoofdzaken binnen de gezondheidszorg en ook een hot item bij verzekeraars aan het worden want ziek zijn wordt steeds duurder.

 

Door je dagelijks te voeden met de beste (super)voeding gaat het lichaam weer doen waar het voor gemaakt is; goed functioneren! Bedenk eens wat een positieve omslag het veranderen van onze voedingsgewoonten kan hebben op ons en op de prachtige planeet waar we op leven! De toekomst van onze planeet is in het geding als we niet stoppen met de intensieve roofbouw die nodig is voor de huidige voedselproductie zoals wij die nu kennen. Het welzijn van de dieren, de toekomst van onze oceanen en oerwouden en de biodiversiteit van alle levensvormen vraagt om onze dringende aandacht. Het kan anders! Ook bij het kiezen van een maaltijdservice is het belangrijk om te kijken naar de ingrediënten van de gerechten en de herkomst van de producten.

Wat zijn superfoods?

 

Superfoods zijn zeer nutriënt-dichte materialen die alle essentiële verbindingen bevatten voor ons lichaam om gezond te blijven. In plaats van de vele kunstmatige toevoegingen die tegenwoordig in bijna alle producten uit de supermarkt zitten bevatten superfoods unieke verbindingen die zeer gezond zijn voor ons lichaam. Superfoods behoren tot de beste voedingsbronnen die we tot ons kunnen nemen! Er zijn meer dan 100 superfoods die ons lichaam op vele manieren ten goede kunnen komen. Er is discussie over de werking. Op de website van het Voedingscentrum kan je hier ook meer over lezen.

 

We kunnen Superfoods inzetten om: – onze mentale vermogens te versterken, – infecties te bestrijden, – als booster voor ons immuunsysteem, – tegen ziekten zoals diabetes. Het toevoegen van superfoods aan je dagelijkse voeding kan je gaan helpen bij een aantal zaken:

 

Gewichtsverlies : Een gezond gewicht is essentieel voor ons allemaal.Superfoods geven ons naast waardevolle en essentiële voedingsstoffen ook de controle over ons hongergevoel en de drang om steeds te eten. Bekijk ook gezonde maaltijden in Schiedam.

 

Preventie en sneller herstel bij ziekte: Superfoods zijn de beste voedingsbronnen om je te helpen bij het herstellen van ziekte en algemene kwalen. Het eten van bijv. appels, spinazie, bonen etc. helpt je bij het versterken van je immuunsysteem en het voorkomen van algemene ziekten zoals bijv. verkoudheid en hoesten.

 

Anti Aging: Zo lang mogelijk fit en gezond blijven? Vul je dieet aan met superfoods! Een aantal top anti-agings produkten zijn olijfolie, kokosolie, kurkuma, MSM en bosbessen. Zij helpen bij het voorkomen van cholesterol ophoping in de slagaders, beschermen tegen hartritmestoornissen, enverminderen ontsteking en leeftijdsgerelateerde tekorten in het geheugen.

 

Verbetering van het gezichtsvermogen: Superfoods zijn bewezen effectief in het genezen van aangetast gezichtsvermogen. Goji Bessen, een rood gekleurde en langwerpige vrucht is hier een mooi voorbeeld van. Dit is een zeer krachtige anti-oxidant en super anti-aging vrucht. Deze vrucht is in de afgelopen jaren effectief ingezet om schade te herstellen en het zicht te verbeteren.

 

Schoonheid: De beste beauty tips? die komen uit de keuken! Tal van superfoods zijn schoonheidsbevorderend! Voorbeelden? hennepzaad helpt naast anti-aging ook bij de ontwikkeling van nieuwe cellen, bessen voorkomen huidschade zoals rimpels en vertraagt vergrijzing van het haar, kokosnootolie fungeert als een ideale remedie tegen een droge en/of gerimpelde huid, tarwegras helpt bij het verkrijgen van een glanzende huid en heldere ogen. Etc.