Eenmaal per jaar heb je de gelegenheid om je zorgverzekering te veranderen en aanpassingen te doen. Zo kun je overstappen van verzekeraar omdat je bijvoorbeeld niet tevreden bent, of elders voor een lagere premie jezelf kunt verzekeren. Ook kun je eenmaal per jaar wijzigingen doorvoeren aan je zorgverzekering. In deze tekst gaan we het hebben over het afsluiten van een zorgverzekering die helemaal aansluit op jouw behoeftes. Op deze manier voorkom je namelijk onnodige kosten, en weet je zeker dat je goed ben verzekerd. Ben jij dus bijna 18 en moet je voor het eerst een zorgverzekering afsluiten? Of wil je graag een wijziging doorvoeren maar weet je niet precies wat dan de beste zorgverzekering voor je is? In deze tekst bespreken we alles wat jij nodig hebt om tot een passende zorgverzekering te komen.

 

Waarom is een passende zorgverzekering zo belangrijk?

Je zult jen wellicht wel afvragen waarom het dan zo belangrijk is om een zorgverzekering te hebben die goed aansluit bij jou behoeftes. De reden hiervan is echter vrij simpel. Zorg is erg prijzig waardoor je hoge facturen zult krijgen wanneer je zorg nodig hebt waar je jezelf niet voor hebt verzekerd. Daarbij is het natuurlijk ook weer zonde om jezelf te verzekeren voor bepaalde zorg die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Daarom is het belangrijk om een zorgverzekering passend bij jou af te sluiten zodat je zeker weet dat het goed zit op het gebied van zorg. 

 

Je basisverzekering aanvullen

De basisverzekering is de verzekering die je verplicht dient te hebben, en die ervoor zorgt dat je bent verzekerd voor de essentiële medische zorg. Denk hierbij aan medicijnen, een ziekenhuisopname of een bezoek aan de huisarts. Naast je basisverzekering heb je erg veel keuzes waarmee jij je zorgverzekering kunt aanvullen. Dit is natuurlijk ideaal omdat je op deze manier je verzekering compleet kunt personaliseren en echt kunt samenstellen aan de hand van jouw behoeftes. Kijk daarom ook terug naar jouw zorggeschiedenis. Op deze manier weet je namelijk of je bepaalde extra zorg nodig hebt waar je jezelf voor kunt verzekeren. Weet je van jezelf bijvoorbeeld dat je een gevoelig gebit hebt? Dan is het aan te raden om je verzekering aan te vullen met tandheelkunde. Dit heb je vervolgens weer in diverse soorten en maten waarbij je kunt kiezen voor hoeveel euro per jaar je verzekerd wilt zijn voor tandheelkunde. Je kunt dan ook eenvoudig een tandartsverzekering online afsluiten waarbij je precies de mogelijkheden en je premie die je hier maandelijks voor gaat betalen kunt inzien.