Schiedammers & de stad samen aan de slag

www.schiedamduurzaam.nl is van start!

Met de lancering van de website www.schiedamduurzaam.nl is vandaag, 1 juni 2016, officieel de Duurzaamheidsagenda van de gemeente Schiedam. Wethouder Patricia van Aaken (o.a. Duurzaamheid) is enthousiast over de duurzame ontwikkelingen in haar stad: “Schiedam wil een voortrekkersrol vervullen op het gebied van duurzaamheid. Daarom zetten wij in op maar liefst 30% CO₂-reductie in 2030”.

Schiedamduurzaam.nl

Deze hoge ambitie gaat Schiedam bereiken met de door de gemeenteraad vastgestelde Duurzaamheidsagenda ‘Schiedamduurzaam.nl’. De website moet een plek worden voor het halen en brengen van informatie en moet inspireren, informeren en faciliteren. Verder kunnen inwoners er duurzame acties aanmelden of samenwerking zoeken met anderen. De website laat zowel gerealiseerde als geplande initiatieven zien.
Schiedamduurzaam.nl is er voor bedrijven, instellingen en inwoners. Het is een levend platform dat ruimte biedt aan alle initiatieven die bijdragen aan het verder verduurzamen van Schiedam. Waar nodig en mogelijk ondersteunt de gemeente initiatieven vanuit de stad.

Goed voorbeeld
Wethouder Van Aaken: “Als gemeente willen we ook nadrukkelijk het goede voorbeeld geven. We scheiden niet alleen afval en gebruiken elektrische auto’s, maar we gaan ook 100% duurzaam inkopen. De komende jaren zetten we onder meer in op het verduurzamen van gemeentelijke gebouwen, bestedingen bij lokale ondernemers en doen we onderzoek naar de mogelijkheid om een energieboulevard langs de snelweg A20 op te zetten. We verkennen of daar diverse duurzame mogelijkheden kunnen worden toegepast zoals zonnecellen en windmolens. Ook gaan we nog voor de zomervakantie met de stad in gesprek over hoe we samen de hoeveelheid restafval in Schiedam kunnen verminderen. De nadruk ligt op actie, want duurzaamheid is vooral DOEN!”


Ook een goed voorstel voor SchiedamsDOEN? Mail naar post@schiedamsdoen.nl en vermeld duidelijk je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.