Schiedammers & de stad samen aan de slag

Wist-Je-Datjes gaan van start

Wethouder Mario Stam heeft vandaag de aftrap gegeven voor de nieuwe campagne: Wist-Je-Dat? “Er gebeurt al heel veel goeds en leuks in de wijken door de bewoners, maar ik maak graag goed bekend wat er allemaal nog méér mogelijk is”, legt wethouder Mario Stam de campagne met ‘Wist-Je-Datjes’ uit. De komende tijd wordt in zeer toegankelijke taal uitgelegd waarvoor én hoe je bij de gemeente kunt aankloppen.

“Ik ben er trots op te zien dat er in alle wijken zoveel door actieve Schiedammers wordt georganiseerd. Maar er is altijd ruimte voor meer initiatieven!”, stelt Mario Stam. “We merken dat niet iedereen de website van de gemeente goed begrijpt en daardoor ook niet weet hoe je ergens advies, steun of geld voor kunt aanvragen. Die weg wijzen we snel met de Wist-Je-Datjes.”

Straatteam
Als voorbeeld geeft hij de Straatteams: “Elke straat is gebaat bij een straatteam. Want als buren elkaar goed kennen, zijn ze meer bij elkaar betrokken, helpen ze elkaar en wordt ieders omgeving gezelliger. Doordat er samen What’s app-groepen worden opgezet, wordt het veiliger in de straat. En we voorkomen dat mensen eenzaam worden. Elk straatteam kan daarom elk jaar onder enkele voorwaarden € 500 krijgen om elkaar beter te leren kennen. Daarvan kun je bijvoorbeeld voor een straatfeest een springkussen inhuren, en de kosten voor een evenement-aanvraag en straatafzetting bekostigen.”

interview-mario-stam-over-wist-je-datjes-bij-buurtpost-oost-2304Mario Stam vindt dat de grootste kracht van Schiedammers in hun eigen wijken en buurten liggen. Hij steunt die kracht, zoals bij de Buurtpost in Oost, graag vanuit de gemeente met advies of geld.

Goede initiatieven
In tal van buurten ontstaan goede initiatieven die de gemeente graag steunt. Denk aan Buurtwerkplaats De Buren in Oost, de Buurttuinvrouw in Oost, de KansenFabriek in Nieuwland, De Erker in West, Hof in Zuid, De Brug in Noord, etc. Mario Stam benadrukt dat steeds meer burgers zelf met veel plezier activiteiten organiseren. “Als gemeente kunnen we daarvan ook leren. Er wordt weinig vergaderd en veel beetgepakt. Ik hoop dat we die frisse inzet ook meer terug gaan zien in de wijkoverleggen. Ik zou er blij van worden als wijkbewoners hun eigen ideeën en meningen met diezelfde spirit komen vertellen bij de wijkoverleggen. Laten Schiedammers ons vertellen hoe zij het graag willen!”

Makkelijk leesbaar
In de komende weken verschijnen er op websites van wijk- en buurtorganisaties banners die meteen doorklikken naar nuttige wijk-informatie. Bijvoorbeeld over Straatteams, Wijkoverleggen, Wijkprocesmanagers, WOTs, Geveltuintjes, Wijkdeals, etc. Op de pagina www.schiedam.nl/wijken kun je nu in makkelijke taal lezen hoe je steun voor activiteiten kunt krijgen. In het Nieuwe Stadsblad verschijnt elke drie weken uitleg over een onderwerp. En PopUpTv gaat spotjes uitzenden die de mogelijkheden laten zien.

 


Ook een goed voorstel voor SchiedamsDOEN? Mail naar post@schiedamsdoen.nl en vermeld duidelijk je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Bekijk hier het filmpje waarin wethouder Mario Stam de campagne ‘Wist-Je-Dat?’ uitlegt:

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.