Schiedammers & de stad samen aan de slag

Wijkoverleg: schuif ook aan!

In elke wijk gebeurt elke dag weer heel veel. Om alles goed op elkaar af te stemmen, organiseert de gemeente vijf keer per jaar een wijkoverleg in elke wijk. Op de website www.schiedam.nl/wijken kun je het schema aanklikken met alle data en plekken waar de overleggen plaatsvinden.

Allerlei partijen nemen deel
In de ene wijk is de bewoner de voorzitter van het wijkoverleg, in andere wijken is zit de wijkprocesmanager de vergadering voor. In het wijkoverleg worden allerlei zaken besproken. Van overlast door jongeren tot het afstemmen van plannen in de wijk. Daarom nemen allerlei partijen deel aan het wijkoverleg. Van de wijkagent tot de bewonersvereniging, en van het Wijk Ondersteuning Team (WOT) tot Irado.

Wie doet wat in de wijk?
Steeds meer taken verschuiven van de overheid naar de bewoners zelf. Maar wie gaat dan wat doen in de wijk? En met wie kun je het sàmen doen? Tijdens het wijkoverleg stemmen alle aanwezigen dat zo goed mogelijk af.
Je bent van harte welkom om aan zo’n overleg deel te nemen. En als je iets naar voren wilt brengen, kun je dat van tevoren even melden aan de wijkprocesmanager via een mailtje aan contact@schiedam.nl.

wijkoverleg-img_6976c

Bij een Wijkoverleg, zoals hier in de Beethovenflat in Groenoord op 8 september 2016, schuiven allerlei betrokken partijen in de wijk aan bij bewoners. Samen bespreken zij vijf maal per jaar alles wat gaande is in de wijk.


Ook een goed voorstel voor SchiedamsDOEN? Mail naar post@schiedamsdoen.nl en vermeld duidelijk je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.