Schiedammers & de stad samen aan de slag

Week van het Geluk in Schiedam

Woensdag 21 september rond 17.30 uur opent wethouder Patricia van Aaken bij de BuurTvrouw de Schiedamse Week van het Geluk. Dat die samenvalt met de landelijke week tegen eenzaamheid is geen toeval: ‘geluk’ kan iedereen in de stad inspireren een steentje bij te dragen in de strijd tegen eenzaamheid.

In de Week van het Geluk zetten tal van organisaties – groot en klein – hun activiteiten in het zonnetje om Schiedammers kennis te laten maken met elkaar, met de medewerkers en met de activiteiten. Het doel is om tijdens – en zeker ook na! – de Week van het Geluk vooral de ‘kleine’ activiteiten zichtbaar maken. Een praatje, samen een kopje koffie drinken, een schouderklopje, een glimlach, samen wandelen, samen zwemmen: zo maken Schiedammers geluk. Daarbij is het belangrijk de mensen te bereiken die niet zo makkelijk uit eigen beweging op activiteiten afstappen.

Eenzaamheid aanpakken
De ‘methode’ om met geluk een aansprekende ingang te creëren om eenzaamheid – al is het maar voor even – te doorbreken, is gekozen tijdens een netwerkbijeenkomst op 1 juni dit jaar. De gemeente organiseert regelmatig netwerkbijeenkomsten om samen met partners in de stad eenzaamheid onder inwoners duurzaam aan te pakken. De bijeenkomst op 21 september is ook zo’n netwerkbijeenkomst. Voordat wethouder Van Aaken de Week van het Geluk opent, heeft gastpreker Arie Ouwerkerk het woord. Hij is directeur van Coalitie Erbij, een landelijk samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties tegen eenzaamheid.

agenda-week-van-het-geluk-nieuwe-stadsblad-160921

Posters beschikbaar
De poster van de Week van het Geluk is op A2 formaat nog altijd beschikbaar bij Mirjam Schippers, via m.schippers@schiedam. Schiedammers die hun activiteit extra aandacht willen opgeven kunnen contact met haar opnemen.

 

poster-week-van-het-geluk


Ook een goed voorstel voor SchiedamsDOEN? Mail naar post@schiedamsdoen.nl en vermeld duidelijk je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

flyer-geluksactiviteiten-groenoord

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.