Schiedammers & de stad samen aan de slag

Verenigingen van Eigenaren krijgen steun via Servicepunt Woningverbetering

Jan Bostelaar, van Stichting Olivier, heeft er veel tijd in gestoken om de VvE’s te activeren. “Het zijn allemaal vrijwilligers die zich inzetten voor het onderhoud van hun woningcomplexen. Soms gaat het maar om een paar woningen. Veel mensen hebben het druk of hebben moeizaam contact met de bewoners, en dan neemt het enthousiasme af. In 2013 is een cursus georganiseerd voor de bestuurders van VvE’s over duurzaamheid. Toen bleek dat er meer behoefte was aan onderling contact.”

Veel tijd ging de afgelopen maanden zitten in het achterhalen van alle adressen van de Verenigingen van Eigenaren. Voor de bijeenkomst van het Vrijwilligerscafé van 30 oktober konden 350 besturen worden aangeschreven, waarvan er 50 deelnamen aan de informatieavond. Na afloop werd unaniem besloten dat de VvE’s minstens twee maal per jaar bijeen gaan komen om actuele onderwerpen te bespreken. Van duurzaamheid tot regelgeving, van juridische problemen tot wanbetalers, van omgaan met aannemers tot energieproblematiek. Jan Bostelaar is blij met het resultaat en enthousiast over de medewerking van de gemeente om het Servicepunt nieuw leven in te blazen.

Wie ook in het bestuur van een VvE zit en graag wil deelnemen aan een informatieavond of sowieso op de adreslijst wil komen, kan een mail sturen naar vveplatformschiedam@gmail.com

Lees hier het verslag van de avond.

Lees hier het persartikel hierover in Het Nieuwe Stadsblad.

3116029745C6A61B9    VvE bijeenkomst 30 oktober 2014 (3)

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.