Schiedammers & de stad samen aan de slag

Maak jij Schiedam slimmer met Smart Lab?

Het is steeds gemakkelijker zelf data over de stad, school of buurt te verzamelen. Dat kan met smartphones en slimme horloges of – goedkoper en spannender – met zelfgebouwde sensoren. De technologische mogelijkheden maken zelf meten toegankelijker, waardoor je meer te weten kunt komen over je eigen stad of woonwijk. Maar alleen meten is niet genoeg. Het analyseren en interpreteren van deze data is minstens zo belangrijk. Gegevens kunnen leiden tot nieuwe verbanden en inzichten waardoor het makkelijker wordt om onze leefomgeving schoner, gezonder en leuker te maken.

Hoe gaan we samen experimenteren?
De gemeente Schiedam is zich bewust van deze ontwikkelingen en is tegelijkertijd zoekend hoe en of zij een rol moet/kan spelen in deze ontwikkelingen. De gemeente hecht veel waarde aan participatie, wat bijvoorbeeld blijkt uit initiatieven als SchiedamsDOEN en het themajaar 2016 ‘Schiedammers maken …’. De gemeente wil dan ook graag met alle Schiedammers samen experimenteren. Een team van (jonge) ambtenaren gaat daarom aan de slag met ‘Smart Lab’: “Met Smart Lab willen we onderzoeken wat er in de stad leeft, welke onderwerpen belangrijk zijn en waar inzet van nieuwe technologie, in de meest brede zin, een rol kan spelen. Met als doel een slimmer Schiedam, voor en door inwoners!”

Denk mee met Smart Lab
De club ‘jonge honden’ nodigt alle Schiedammers graag uit op 5 november van 19.30 uur tot 21.30 uur op de Hoogstraat 85 in Schiedam. Tijdens die bijeenkomst lichten ze de achtergronden toe en laten ze voorbeelden van andere gemeenten zien. “En daarna zijn we vooral geïnteresseerd in ieders ideeën over een slimmer Schiedam. Wat zouden Schiedammers willen meten? Hoe doen we dat het beste en hoe gebruiken we die zelf vergaarde kennis vervolgens om de stad gezonder of leuker te maken? En als er voldoende interesse is, wil de gemeente Schiedam graag helpen bij experimenten. Want het zijn de mensen in de stad die een stad slim, leefbaar en duurzaam maken. In Schiedam zoeken we actief naar verbindingen en ontmoetingen. Gericht op doen en maken, zoals SchiedamsDoen en Schiedammers maken.”

Meld je aan voor de bijeenkomst via http://www.meetup.com/Lab-Schiedam/events/225628384/ .

Werk jij ook mee aan een slimmer Schiedam?

Meld je dan ook aan voor de bijeenkomst via http://www.meetup.com/Lab-Schiedam/events/225628384/ .

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.

Like ons op Facebook via facebook.com/SchiedamsDOEN
Volg ons via Twitter via #SchiedamsDOEN