Schiedammers & de stad samen aan de slag

Richt je eigen straatteam op met € 500

Wist je dat je met € 500 subsidie van de gemeente Schiedam je eigen Straatteam kunt oprichten? Daarmee kun je samen met je buren allerlei activiteiten organiseren. Immers: een goede buur is beter dan een verre vriend! En hoe beter je je buren leert kennen, hoe kleiner de kans is dat er mensen eenzaam worden in je straat.

Al tientallen straatteams
Er zijn nu al tientallen Schiedamse straatteams actief. Aan de Voorberghlaan in de Woudhoek hebben ze bijvoorbeeld samen hun straat opgefleurd met hanging baskets en in de Van Hallstraat in Nieuwland organiseren ze er leuke kinderactiviteiten van. Sommige straatteams hebben hun eigen Facebookpagina opgezet, of een What’s App-alert ingesteld om elkaar snel te informeren bij verdachte situaties.
Sommige teams zijn actiever dan één straat en spreken daarom van hun buurt- of wijkteam. En er zijn straatteams die samenwerken, zoals in Zuid waar ze samen een leuke Koningsdag en Halloween organiseren.

 

Voor alle buren
Vraag je een subsidie aan als straatteam, dan moet je kunnen aantonen dat de meeste buren het graag willen en dat er iemand is dat het geld goed kan beheren. Een handtekeningenlijst is dan handig. Bedenk dat het bedrag niet bedoeld is voor eten of drinken en dat je aan het eind van het jaar wel moet verantwoorden wat je met het geld hebt gedaan.

Zo vraag je het aan:
Wil jij ook een straatteam starten? Kijk dan op de websitepagina www.schiedam.nl/wijken wie de wijkprocesmanager is van jouw wijk of bel 14010 en vraag naar de wijkprocesmanagers van Schiedam. Bespreek samen wat er mogelijk is en vertel over jouw plannen voor jouw straat! Bedenk dat je een evenement als een straatfeest wel anderhalve maand van tevoren moet aanmelden via het evenementenformulier. En voor een straatafzetting is een aanmelding bij Irado noodzakelijk. De kosten die hieraan verbonden zijn, kun je uit het straatbudget betalen.

richt-je-eigen-straatteam-op-img_6368

In de Louise de Colignystraat en Nassau Dillenburgstraat organiseerde het Straatteam in augustus 2016 een gezellige Italiaanse avond. Van de straatteamsubsidie werd een springkussen voor de kinderen gehuurd. De tafels en banken werden geleend bij de Stichting Publieksevenementen Schiedam. Alle bewoners brachten zelf iets lekkers mee.


Ook een goed voorstel voor SchiedamsDOEN? Mail naar post@schiedamsdoen.nl en vermeld duidelijk je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.