Schiedammers & de stad samen aan de slag

Succesvolle Repaircafé’s vragen méér vrijwilligers, ook in Oost

Op 200 plekken in Nederland worden succesvolle Repaircafé’s gehouden. Je kunt er gratis, of soms tegen een hele kleine vergoeding, kapotte apparatuur en kleding laten repareren. In Schiedam heeft Stichting Olivier, die vrijwilligers activeert, het stokje opgepakt. Barbara de Kooter, Hans van der Linde en Jan Bostelaar van Stichting Olivier organiseren het Schiedamse Repaircafé sinds begin september elke derde zaterdag van de maand in ontmoetingscentrum De 5 Molens aan de Nieuwe Damlaan 818 in Schiedam-Nieuwland.

Tijdens het eerste Repaircafé werden ongeveer tien kapotte apparaten aangeboden ter reparatie, maar bij de tweede bijeenkomst waren dat er al dertig. Technische krasse knarren leven zich uit op kapotte Senseo-apparaten, stofzuigers, fietsen, kleine radiootjes, cassetterecorders en computers. Handige naaisters zorgen ervoor dat kleding een tweede leven krijgt. Broeken en bloesjes met een scheur, kapotte ritsen … ze worden ter plekke aangepakt! En de sfeer is bijzonder gezellig.

Binnenkort wil Stichting Olivier starten met een Repaircafé in Oost. Ook daar zijn handige handen nodig. Wie geeft zich op? Mail naar Jan Bostelaar via janlbostelaar@gmail.com

logo_repaircafe_large

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.