Schiedammers & de stad samen aan de slag

Natuurspeelplek park Bijdorp op 18 juni open

Rien Adriaanse van Scouting Schiedam diende eind 2013 het voorstel in bij SchiedamsDOEN om een natuurspeelplaats te bouwen met de leden van de scouting, hun ouders en omwonenden (zie http://schiedamsdoen.nl/64-spelen-in-de-natuur/). Bij de stemming op alle ingezonden voorstellen, behaalde zijn idee maar liefst de tweede plaats met 114 stemmen. Hij wilde een natuurlijke speellocatie realiseren voor de jeugd door samenwerking tussen gemeentelijke diensten en vrijwilligers, leden en ouders van de 4 Scoutinggroepen in Schiedam. Met water, heuvels, bomen en struiken, hindernissen, vlotten, bruggen, hutten en dergelijke, wilde hij de strook grond tussen de A20 en de spoorlijn (de uiterste punt bij de Parkweg) omtoveren tot speellocatie. Om de kosten laag te houden kunnen overbodige materialen zoals grond, dode bomen, rioolbuizen en dergelijke, worden hergebruikt. Zijn beoogde plek in Bijdorp leverde nogal wat discussie op omdat er diverse partijen bij betrokken moesten worden, waaronder Rijkswaterstaat.

Al tal van natuurspeelplekken
Toch werd zijn voorstel al meteen een nieuwe trend in Schiedam. Inmiddels zijn op tal van plekken al natuurspeelplaatsen gerealiseerd met schoolklassen, omwonenden, de gemeente, ontwerper Roel Crul, etc.

18 juni 2016: eindelijk open!!
Maar op zaterdag 18 juni is dan eindelijk het langverwachte moment daar voor Rien Adriaanse: om 11.00 uur ondertekenen wethouder Nathalie Gouweleeuw (o.a. Jeugdzaken en Sport) en Scouting BvH samen de wijkdeal waarmee het Outdoorpark een feit wordt! Scouting BvH mag een deel van het Park Bijdorp gebruiken als Outdoorpark en mag er tal van outdoor-activiteiten gaan ontplooien. Zo is er al een spannend hoogteparcours en laagteparcours.
Wie de officiële aftrap wil meemaken, kan zaterdag de locatie vinden via het bruggetje vanaf het Burgemeester van der Lippad. Wie nader wil kennismaken met de natuurspeelplek en zelf het hoogteparcours of laagteparcours wil uitproberen, doet er verstandig aan om makkelijke kleding aan te doen die vuil mag worden, en een paar makkelijke sportschoenen aan te trekken.

Afterparty
Voor alle direct betrokkenen is er zaterdagavond van 19 tot 21 uur een feestavond. Alle explorers, kaderleden (vrijwilligers), supporteamleden, plusscouts, ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom op deze afterparty.

 

Scoutwoud


Ook een goed voorstel voor SchiedamsDOEN? Mail naar post@schiedamsdoen.nl en vermeld duidelijk je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Het Oudoorpark is mede mogelijk gemaakt door:

Mail-bijlage

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.