Schiedammers & de stad samen aan de slag

Groenoord heeft eigen magazine: door bewoners!

In Groenoord schrijven de bewoners nu hun eigen magazine: Schiedam-Groenoord. Een blad door en voor bewoners. Patricia van Aken, de wethouder die wel voor de financiën zorgt om het blad te laten drukken, mocht van de redactie de eerste exemplaren uitdelen in de wijk.

Het sluit helemaal aan bij Voorstel 30 dat eind 2103 werd ingediend bij SchiedamsDOEN: “Schiedammers willen graag meer betrokken worden bij hun eigen wijk. In Vlaardingen brengt de gemeente een blad over Vlaardingen uit, waaraan per wijk een eigen Wijknieuws is toegevoegd. Indiener stelt voor dat de gemeente Schiedam ook Wijknieuws gaat verspreiden ter vervanging van de gemeentepagina’s in Het Nieuwe Stadsblad. Het Wijknieuws kan volgens de indiener worden uitgevoerd door mensen uit de wijk zelf. Zij kunnen het schrijven, drukken en ook bezorgen. De wijkbewoners kunnen het zelf schrijven ‘in gewone mensentaal’. Er kan ook een mogelijkheid worden geboden voor vraag en antwoord/aanbod. Zo raken Schiedammers en ook de ambtenaren die het Wijknieuws ontvangen, over en weer beter op de hoogte van het gebeuren in de wijken, en ontstaat meer betrokkenheid bij de wijk. De gemeente en adverteerders kunnen de basiskosten betalen, de wijkbewoners kunnen het zelf uitvoeren.”

Look TV maakte een leuke reportage:


Ook een goed voorstel voor SchiedamsDOEN? Mail naar post@schiedamsdoen.nl en vermeld duidelijk je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.