Schiedammers & de stad samen aan de slag

Gouden Zwaluw voor de Bijenbaan

De initiatiefnemers van de Bijenbaan in Schiedam hebben donderdag 9 juni van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap een bijzondere prijs ontvangen: de Gouden Zwaluw. Jaap Dirkmaat (Vroege Vogels) reikte de Gouden Zwaluw uit aan Herbert Nikkels en Marcel Polak, geflankeerd door Anita de Boo van Uijen (voorzitter Schiedamse imkers), Hans de Kruijf (stadsecoloog) en Piet Bliek (procesmanager Groen). Samen ontvingen zij het bronzen beeldje met gouden randjes.
De prijs is natuurlijk ook voor al die bewoners van Spaland, schoolkinderen en de mannen van Irado die meehielpen om de bijenbaan op het tramtracee langs de Slimme Watering tot een succes te maken. Het project startte in het voorjaar van 2012 en je kunt met eigen ogen zien hoe kleurrijk het nu geworden is.
De prijs werd uitgereikt in de Vondelkerk tin Amsterdam. Twee andere initiatieven kregen ook een zwaluw: het IJsvogelproject en de transformatie van het Orlyplein in Amsterdam. Van de maar liefst 30 inzendingen is Schiedam dus gewoon één van de 3 winnaars…..door vrij baan te maken voor de bijen!

 

Gouden Zwaluw en Herbert NikkelsGouden Zwaluw, uitreiking prijs 1Gouden Zwaluw, uitreiking prijs 2Gouden Zwaluw, uitreiking prijs 3Gouden ZwaluwGouden Zwaluw en prijswinnaars


Ook een goed voorstel voor SchiedamsDOEN? Mail naar post@schiedamsdoen.nl en vermeld duidelijk je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.