Schiedammers & de stad samen aan de slag

Gemeente wil meer inkopen bij Schiedamse ondernemers

De gemeente Schiedam koopt per jaar voor circa € 81,2 miljoen in aan materialen, producten en diensten. Ongeveer een derde van dat bedrag komt terecht bij lokale en regionale leveranciers. Dat is landelijk gezien een behoorlijk percentage. Maar als het aan wethouder Mario Stam ligt, wordt dat nóg meer!

“Het is heel goed voor onze lokale economie als we zoveel mogelijk investeren in onze eigen ondernemers,” stelt wethouder Stam vanuit zijn portefeuille Bedrijfsvoering. Daarom nodigt hij op 19 mei circa 2.000 Schiedamse ondernemers uit in de foyer van Theater aan de Schie. Hij wil daar een gedegen uitleg geven over het nieuwe gemeentelijke inkoopbeleid en de nieuwe Aanbestedingswet.

Platform lokale ondernemers
Binnen de gemeente wordt al meer dan een half jaar hard gewerkt aan een nieuw inkoopbeleid. Tal van ambtenaren worden nu getraind om Schiedamse ondernemers zo goed mogelijk te helpen om voor opdrachten in aanmerking te komen. Wethouder Stam benadrukt dat de nieuwe Aanbestedingswet meer kansen biedt voor de lokale mkb’ers: “Zo zijn de omzet- en referentie-eisen waar veel ondernemers tegenaan hikten, zo goed als verdwenen. Daarnaast willen we lokale bedrijven en zzp’ers een platform bieden om meer te profiteren van het Schiedamse inkoopbeleid. We willen ze informeren over de wettelijke voorschriften. Maar we willen ook graag van de ondernemers weten hoe wij inkoopvragen en aanbestedingen het beste onder hun aandacht kunnen brengen. We willen elkaar de komende tijd goed leren kennen. De aftrap is op 19 mei, daarna volgen informatieavonden voor wederzijdse uitwisseling.”

Ervaringsdeskundigen
Medewerkers uit de Inkoopcommunity en van Economische Zaken werken aan een inspirerende ‘Inkoopdag mkb’ op 19 mei. Wethouder Mario Stam licht het beleid toe. Ervaringsdeskundigen uit steden waar al op een nieuwe wijze wordt gewerkt met aanbestedingen, vertellen hun ervaringen. Een aantal Schiedamse ondernemers is gevraagd hun ervaringen met de gemeente publiekelijk te delen. En er is voldoende tijd ingeruimd voor vragen van de aanwezige ondernemers.

Leveranciersdagen
De bijeenkomst op 19 mei vormt de opmaat naar leveranciersdagen die in het najaar van 2016 gaan plaatsvinden. Daarmee wil de gemeente de afstand tussen de lokale markt en de gemeentelijke inkopers verkleinen. Wie als ondernemer graag deel wil nemen aan de Inkoopdag mkb, kan zichzelf al aanmelden met naam, adres, website en e-mailadres via contact@schiedam.nl onder vermelding van Inkoopdag mkb. De uitnodiging en informatie volgen dan vanzelf. Wie geen tijd heeft op 19 mei, maar wel aan de leveranciersdagen in het najaar wil deelnemen, kan zich ook aanmelden via contact@schiedam.nl. Op www.schiedam.nl/inkoopdagmkb is meer informatie te vinden.

IMG_3129

Marieke Groot, Louis van Dalen en Nancy Koemar zijn samen met hun teamleden binnen de gemeente druk bezig met alle voorbereidingen voor de Inkoopdag mkb. Zij hopen op 19 mei vanaf 15.00 uur honderden ondernemers te ontvangen in de Foyer van Theater aan de Schie.


Ook een goed voorstel voor SchiedamsDOEN? Mail naar post@schiedamsdoen.nl en vermeld duidelijk je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

GEMEENTE KOOPT

JAARLIJKS VOOR

CIRCA € 81,2 MILJOEN IN

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.