Schiedammers & de stad samen aan de slag

Gemeenschapsmunt na succes met Proosje

De Proosje-ducaten mogen een succes worden genoemd. De ontvangers van een kerstpakket van de gemeente Schiedam, kregen elk voor € 50 aan Proosjes die ze bij 155 lokale winkeliers konden inwisselen voor cadeau’s naar eigen keuze. Daarmee vloeide zo’n € 40.000 omzet naar de Schiedamse winkeliers die daar ook dik tevreden mee waren.
In veel steden is er al een lokale munt die zowel een economische als een sociale insteek kan hebben. Zoals de Zuiderling in Rotterdam-Zuid en de Dam Soms kunnen er alleen commerciële producten binnen de eigen stadsgrenzen worden aangeschaft, maar bij sommige steden kun je er ook diensten mee kopen. Op initiatief van SchiedamsDOEN zijn elf partijen binnen Schiedam uitgenodigd om mee te denken over een echte gemeenschapsmunt voor Schiedam. Inmiddels hebben al tien organisaties enthousiast gereageerd.
Wil je ook graag meedenken over een lokale munt? Geef je dan op via post@schiedamsdoen.nl.
Voor meer achtergrondinformatie over dit soort munten, is het handig om dit rapport te lezen. Klik op onderstaande plaatje en open het rapport:

Rapport gemeenschapsmunten


Ook een goed voorstel voor SchiedamsDOEN? Mail naar post@schiedamsdoen.nl en vermeld duidelijk je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.