Schiedammers & de stad samen aan de slag

Drie winnaars op Dag van de Duurzaamheid

Alle felicitaties voor het Life College, ZPVL met Milieu Dichterbij en de Stadsimkers die tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober met hun duurzame inzendingen € 5.000 wonnen. Wethouder Patricia van Aaken maakte namens de gemeente tot ieders verrassing niet één, maar drie winnaars bekend tijdens het symposium in de Grote of St.-Janskerk.

www-schiedam24-nl

Van links naar rechts: Eleonora van der Meer, Daniëlle Meerburg, wethouder Patricia van Aaken en Sandra van der Marel

 

13 ideeën ingediend
Schiedammers, bedrijven, verenigingen, scholen en andere organisaties brachten samen 13 ideeën in voor een duurzamer Schiedam. Zes indieners mochten hun initiatieven ‘pitchen’ tijdens het symposium. Degenen die niets wonnen, kregen van wethouder Patricia van Aaken een uitnodiging om binnenkort te komen praten op het stadskantoor. Wellicht worden die plannen alsnog gerealiseerd. Zoals het plan van Beeclear met een zogenaamde energiemanager, een plan voor een Most Inclusive Party en het energiezuiniger maken van het gebouw van De Boshoek.

Schiedamse Stadsimkers
Winnares Eleonora van der Meer legde uit dat de Schiedamse Stadsimkers een eigen plek wensen om het milieuvriendelijk imkeren te kunnen uitdragen. En de imkers willen een duurzame bijenstal in de stad realiseren.

LIFE Lentiz College
Winnares Sandra van der Marel vertelde hoe het LIFE Lentiz College vooral in de mbo-opleidingen aan verschillende projecten werkt rond afvalscheiding. Nu wil het LIFE Lentiz College de mbo-ers een wedstrijd laten organiseren voor de vmbo-ers om hen bewust te maken van afvalscheiding. Daarmee maken ze een belangrijke stap naar verduurzaming van de stad: “Zeker als de jongeren hun ervaringen meenemen naar huis en daar aan de slag gaan.”

Zonnepanelen Vlaardingen en Milieu Dichterbij
Ook Zonnepanelen Vlaardingen viel samen met Milieu Dichterbij in de prijzen. Volgens Daniëlle Meerburg kunnen met de geldprijs vier zonnepanelen worden aangeschaft en beschikbaar gesteld aan een Schiedamse school. Ze kunnen dienen voor allerlei lessen over duurzaamheid. De leerlingen kunnen het opwekken van energie volgen via een monitorsysteem en ze kunnen het zonne-energiesysteem gebruiken in presentaties. Zonnepanelen Vlaardingen en Milieu Dichterbij willen samen met fondsen ook andere scholen van zo’n systeem voorzien.


Ook een goed voorstel voor SchiedamsDOEN? Mail naar post@schiedamsdoen.nl en vermeld duidelijk je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.