Schiedammers & de stad samen aan de slag

Communicatie kan beter

In de Krona Lounge in de wijk Sveaparken namen op 25 september vijf ambtenaren en twaalf Schiedammers deel aan een gesprek onder leiding van gespreksleider Miranda van der Ven, medewerkster van de gemeente Schiedam.

Jos van der Knaap, gemeentesecretaris van de gemeente Wijchen, was te gast.

  • Communicatie blijkt een heikel punt. Schiedammers krijgen vaak te laat of geen reacties van de gemeente op activiteiten die zij voor hun stad willen ondernemen. Achter het e-mailadres contact@schiedam.nl zit echter een goed opvolgingssysteem, dus wordt iedereen aangeraden om dat mailadres te gebruiken voor mailwisselingen met ambtenaren. Bovendien wordt er nu gewerkt binnen de gemeente met servicenormen die ook moeten worden gehaald in 2013: “Doe wat je zegt, en zeg wat je doet”. Dus ook als je niet aan de wensen van Schiedammers tegemoet kunt komen, is het beter om dat als ambtenaar duidelijk te vertellen.
  • De groep kwam ook samen tot het idee om de communicatie met de stad te verbeteren via een soort informatiezuilen. Niet iedereen heeft een computer, en niet iedereen ontvangt het huis-aan-huisblad met gemeenteberichten. Op de informatiezuilen kunnen zaken worden aangekondigd, maar ook zaken worden vermeld die wèl goed gaan. Schiedammers hebben de neiging om alleen te lezen en horen wat slecht gaat. “We mogen trotser worden op wat wel goed gaat en dat ook beter uitdragen.”

 

P1000738_resized