Schiedammers & de stad samen aan de slag

Ben jij Gast van de Raad?

Hoe werkt de politiek? Om dat uit te leggen geven de raadsleden van Schiedam in maart een ‘kijkje in de keuken’ van de gemeenteraad. De gemeenteraad legt je graag de spelregels van de politiek uit en nodigt jou dan ook uit als ‘Gast van de Raad’.
Voorafgaand aan een commissie- of raadsvergadering word je ontvangen door burgemeester Cor Lamers, een aantal raadsleden en de griffier. Onder het genot van een broodje vertellen de raadsleden over het werk van de raad, geven ze uitleg over de gang van zaken tijdens de vergadering en geven ze een toelichting op de onderwerpen die op de agenda staan. Vanaf de publieke tribune volg je de vergadering. In de pauze en na afloop kan je in gesprek met raads– en collegeleden. Zij horen na afloop graag hoe je de vergadering hebt ervaren.
Je kunt je aanmelden via een mailtje aan griffie@schiedam.nl of via een telefoontje naar 14 010, inspreken Schiedam en vragen naar de Griffie.

 

IMG_2149

Tijdens de Open Dag op 16 januari 2016 was er veel belangstelling voor de uitleg van wethouder Patricia van Aaken bij de rondleiding in de Aleidazaal: de raadszaal waar ook de gemeenteraad met het college vergadert.


Ook een goed voorstel voor SchiedamsDOEN? Mail naar post@schiedamsdoen.nl en vermeld duidelijk je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.