Schiedammers & de stad samen aan de slag

83. Fiets-weg

Je kunt je fiets niet zomaar overal parkeren. Op het Stationsplein worden door de Blauwe Brigade regelmatig ‘wildgeparkeerde’ fietsen weggehaald. Die indiener stelt voor om fietsers duidelijker te laten ‘zien’ dat hun rijwielen worden weggehaald, als ze zo op het Stationsplein worden neergezet. Hij stelt voor dat de gemeente op de metalen hekjes rond de bomen en op de palen, bordjes of plaatjes monteert waarop staat dat er geen fietsen mogen worden neergezet en dat er een gratis overdekte fietsenstalling is, naast het station.

De indiener ziet hiervan meerdere winstpunten. De Blauwe Brigade hoeft minder fietsen weg te halen. De weggehaalde rijwielen hoeven niet te worden opgeslagen. Er komen minder klachten en vragen over ‘waar is mijn fiets’ bij de Politie, gemeente en Blauwe Brigade. Het Stationsplein ziet er opgeruimder uit. Er is minder frustratie bij de reiziger, wiens fiets wég is.

Hij denkt dat er in andere steden vast en zeker voorbeelden hiervan te vinden zijn, want “een beetje stad laat duidelijk weten wat er wel en niet mag!!” Hij denkt dat deze aanpak wellicht een paar honderd euro’s kost, maar niet meer dan duizend euro. Dit zou de lokale overheid moeten betalen.


Dit voorstel is

buttons_in-uitvoering_frame

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.