Schiedammers & de stad samen aan de slag

77. Herinrichting Boterstraat, verbetering centrum

Indiener stelt voor om de Boterstraat opnieuw in te richten. Hij stelt voor om de straat te verbeteren door het aanleggen van een goed, breed trottoir en het doortrekken van de lantaarnpalen vanuit het centrum. Deze straat is een toegangsweg tot het centrum en een toegangspoort vanuit het station, maar het is nu niet mogelijk om hier normaal te lopen, laat staan met een kinderwagen of rolstoel.

Met het wederom realiseren van eenrichtingsverkeer in de Boterstraat worden er rust en minder gevaarlijke situaties in het mooie centrum van Schiedam gecreëerd.

Tijdens de afsluiting van de brug heeft de indiener gezien en gemerkt dat het omleiden van verkeer, het eenrichtingsverkeer in de Boterstraat en het verbod op vrachtverkeer erg goed gaan. Bestemmingsverkeer en geen-bestemmingsverkeer worden beter gecontroleerd. En er komt meer rust, waardoor ook meer toegankelijkheid van het centrum.

Indiener denkt dat voor de gemeente en de Schiedammers de rust in het centrum merkbaar en erg fijn is. Hij hoopt op een betere doorstroming van verkeer en controle op geen-bestemmingsverkeer. De bereikbaarheid en uitstraling van het centrum worden zoveel beter als dit gerealiseerd kan worden. Tevens blijven de huizen en panden in de Boterstraat ook wat langer goed. De huizen die hier al langer staan dan dat er verkeer mag rijden, zijn niet gebouwd op zoveel verkeer.

In Spijkenisse is hier een mooi voorbeeld van te vinden.


Dit voorstel is

buttons_afgewezen_frame

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.