Schiedammers & de stad samen aan de slag

72. Betere verlichting op de PKO-laan, Lorentzlaan en Boerhaavelaan

Al tien jaar voert de indiener van het voorstel – samen met andere Schiedammers – een discussie over het herinrichten van de drie lanen in Oost. De discussie heeft nog niet tot resultaat geleid en intussen gaat de veiligheid steeds verder achteruit. De bewoners van Oost vinden het niet veilig meer om ’s avonds op straat te lopen. De veiligheidsmonitor heeft al uitgewezen dat Oost het slechts scoort. Het blijkt dat de verlichting daarin een belangrijke rol in speelt.

De indiener wil betere verlichting, bijvoorbeeld door de bestaande lantaarnpalen aan te passen. Zij heeft begrepen dat dit technisch mogelijk is. Je kunt de armaturen verwisselen of de palen wat inkorten en er een dubbele armatuur erop zetten. Door de palen lopen al kabels, maar het schijnt ook mogelijk te zijn om een gat in de paal te maken en daar een extra stuk paal op te zetten: een soort extra boog. Verder zouden de bomen beter gesnoeid moeten worden, waardoor de verlichting nog beter te zien is. Indiener stelt tevens voor om er witte verlichting in te plaatsen.

De Schiedammers krijgen met dit voorstel betere verlichting, waardoor de wijk Oost veiliger wordt. De gemeente krijgt hiermee de kans de goede wil te tonen en de bewoners tegemoet te komen die al tien jaar klagen over de veiligheid. Want zolang de lanen nog niet worden heringericht, is het wel een stuk lichter en beter zichtbaar voor iedereen en misschien gaat het onveilige gevoel dan ook minder worden. Verder is het ook voor de automobilisten een stuk veiliger als de lanen goed verlicht zijn,  zeker bij het oversteken van voetgangers.

Indiener ziet in heel Nederland van deze lantaarnpalen staan, dus neemt aan dat de oplossing te vinden moet zijn.


Dit voorstel is

buttons_afgewezen_frame

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.