Schiedammers & de stad samen aan de slag

Breevast legt gratis wi-fi aan in Nieuwe Passage

Breevast legt gratis wi-fi aan in Nieuwe Passage

Vastgoedeigenaar Breevast heeft in zijn winkelcentrum De Nieuwe Passage gratis wifi aangelegd. Na een paar maanden proefdraaien, toch een aantal nieuwe leidingen leggen, en nogmaals goed testen, werkte alles sinds begin oktober 2014 goed en is de promotiecampagne opgestart. Elke bezoeker kan zich met ‘PassageSchiedam’ via Facebook, Twitter, de website of de QR-code aanmelden en gratis gebruik maken. Door de afdeling EZ van de gemeente Schiedam wordt het gebruik goed gevolgd en worden mogelijke kinderziekten besproken. Mocht het naar ieders tevredenheid werken, dan kan het systeem worden uitgerold in de rest van de binnenstad. Waar de grenzen van de binnenstad precies liggen, is eveneens onderwerp van discussie.

Vanaf nu gratis Wi-fi in New Passage, voorzijde  Vanaf nu gratis Wi-fi in New Passage, achterzijde

Gratis wi-fi in de binnenstad

Met gratis wi-fi kun je als bezoeker van de stad gratis van het internet gebruik maken met je smartphone, tablet of laptop. Zo’n service kan tegelijk een platform bieden aan ondernemers en de binnenstad aantrekkelijker maken.

Inmiddels heeft initiatiefnemer Patrick van Heijningen uitgebreid gesproken over zijn voorstel met Marieke Groot (EZ, gemeente Schiedam) en Annemiek Verzijl (SchiedamsDOEN). Het idee voor gratis wi-fi in de binnenstad is niet nieuw. In het verleden zijn er al overleggen met aanbieders van (gratis) wi-fi geweest. In maart 2013 zijn er vragen gesteld in de gemeenteraad. Het bedrijf dat plannen heeft om wi-fi in het centrum van Schiedam aan te leggen, net als in 35 andere steden, heeft last van vertragingen en kan nu niet aangeven wanneer Schiedam aan de beurt is.

Er zijn plannen om in de Nieuwe Passage al gratis wi-fi aan te bieden. Samen met de indiener van het voorstel wordt nu gekeken hoe dat wordt georganiseerd, hoe het elders wellicht anders of breder moet worden aangepakt en met welke kinderziekten we rekening moeten houden.

Het ingediende voorstel

In Groningen beschikt de binnenstad over gratis wi-fi, zodat je als bezoeker van de stad gratis van het internet gebruik kunt maken. Bijvoorbeeld met je smartphone, tablet of laptop. De indiener stelt voor dat de gemeente in de binnenstad van Schiedam ook gratis wi-fi beschikbaar gaat maken. Dat is een mooie service voor bezoekers van de binnenstad, en kan een platform bieden aan ondernemers. De gemeente kan dit zelf faciliteren of kan in gesprek gaan met KPN, T-mobile of Caiway om hotspots te plaatsen. Deze service kan de binnenstad aantrekkelijker maken. De indiener verwijst naar: http://www.nu.nl/tech/3512825/groningen-krijgt-weer-gratis-wifi.html

Daaruit blijkt dat de hotspots zelfs mogelijk gratis beschikbaar kunnen worden gesteld.


Ook een goed voorstel voor SchiedamsDOEN? Mail naar post@schiedamsdoen.nl en vermeld duidelijk je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.