Schiedammers & de stad samen aan de slag

57. Punten sparen door vrijwilligerswerk

Dit voorstel is ter ondersteuning van diverse activiteiten die vrijwilligers door bewoners worden uitgevoerd. Indiener stelt een systeem voor waarbij je door het uitvoeren van activiteiten in Schiedam op basis van vrijwilligerswerk, punten kan verdienen. Deze punten kun je dan inleveren voor eventueel producten of diensten. Dit kan voor je zelf zijn, maar ook voor anderen.

De gemeente zal hierin moeten faciliteren, maar een andere organisatie kan dit systeem organiseren en beheren. Diensten en producten kunnen ook weer door andere vrijwilligers worden aangeboden. Of door organisaties en ondernemers.

Zo ontstaat meer waardering voor de vrijwillige inzet van de Schiedammers. En meer betrokkenheid voor de gemeente door Schiedammers.

Op kleine schaal wordt hiermee al gewerkt in bijvoorbeeld de LETS ruilwinkel op de Noordvestsingel in Schiedam, maar al langer in LETS ruilwinkel in Rotterdam.

Het systeem opzetten en uitvoeren, kunnen door vrijwilligers worden gedaan, de gemeente moet hierin faciliteren. Zo kunnen de investeringskosten om het op te zetten door de gemeente worden betaald. Maar uiteindelijk zullen de diensten en producten geleverd kunnen worden door Schiedammers, Schiedamse ondernemers en organisaties zelf.


Dit voorstel is

buttons_afgerond_frame

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.