Schiedammers & de stad samen aan de slag

Op woensdag 16 november houden de Servicepunten Vrijwilligers uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een conferentie onder de titel ‘De dynamiek van de vrijwillige inzet’  over de wijze waar we kunnen inspelen op de veranderingen in het vrijwilligerswerk. De bijeenkomst vindt plaats in de Stadsgehoorzaal aan de Schiedamseweg 51 in Vlaardingen.

mvsdoetlogo

De vrijwilligers van nu zijn niet de vrijwilligers van vroeger. Ze hebben behoefte aan meer flexibiliteit en willen ruimte voor eigen ontwikkeling. Aan de andere kant stelt de samenleving hogere eisen aan hen. Op welke manier spelen deze veranderingen door in het vrijwilligerswerk? En hoe kunnen organisaties leren om beter in te spelen op deze veranderingen?
Op een interactieve manier worden deze onderwerpen met elkaar onderzocht. Goede praktijkvoorbeelden worden gedeeld, informatie en tips uitgewisseld. Eén ding is zeker…. je verlaat de conferentie met inspiratie en praktische tips, waarmee je aan de slag kunt.

Programma

16.00 uur Inloop en registratie
16.30 uur Welkom door de Vlaardingse wethouder Hans Versluijs.
Inspirerende aftrap “De vrijwillige kracht van motivatie”. De sleutel van vrijwilligerswerk is het luisteren naar motivatie. Directeur Joost van Alkemade van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk zal u inspireren.
17.10 uur Inspiratiesessies ronde 1
Kies één van de zeven thema’s
18.15 uur Buffet
19.00 uur Inspiratiesessies ronde 2
Kies één van de zeven thema’s
20.10 uur Afsluiting
20.45 uur Netwerkborrel

Meld je hier aan. 


Ook een goed voorstel voor SchiedamsDOEN? Mail naar post@schiedamsdoen.nl en vermeld duidelijk je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.