Schiedammers & de stad samen aan de slag

21 juli Summerschool Schiedam: doe gratis mee!

Elke donderdag in de zomervakantie organiseren Tjitske Houkes en collega’s van de gemeente de Summerschool Schiedam waaraan ambtenaren en bewoners van Schiedam kunnen deelnemen! Met lezingen en workshops. Op donderdag 21 juli start de Summerschool Schiedam om 10 uur in de Hagazaal met een vlammende lezing van Sjaak Langenberg over de kunstprojecten die hij samen met zijn collega Rosé de Beer ontwikkelt. Safari nummer 1 gaat richting Maarten Jan Hoek-
stra. Hij startte twee jaar geleden als coördinator van het WOT Zuid. Daar werken deskundigen op het gebied van eenzaamheid, wonen, mantel- zorg, opvoeden, werk, verslaving, schulden en huiselijk geweld. Safari 2 gaat richting de Bibliotheek in de Korenbeurs waar Theo Schilthuizen vertelt over de enorme transformatie die de bibliotheek de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Safari 3 vindt plaats onder de bezielende leiding van Nicole Theeuwes die in het Stedelijk Museum Schiedam vertelt over de koerswijziging van het museum en de doorstart in 2015.

Meedoen? Het is gratis. Meld je aan bij m.kreuger@schiedam.nl

 

Summerschool 21-07-2016

Summerschool 21-07-2016 pag 2


Ook een goed voorstel voor SchiedamsDOEN? Mail naar post@schiedamsdoen.nl en vermeld duidelijk je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Tijdens de Summerschool Schiedam op 14 juli 2016 bracht een ‘Safari-groep’ een bezoek aan de Grote- of Sint Janskerk waar ze de kerk bekeken, de EXPO Schiedammers Maken… en de goudleerkamer oftewel de consistoriekamer. Fotograaf Jan van der Ploeg vertelde over de achtergronden van zijn bijna 300 foto’s van de ‘makers van Schiedam’. Bestuurslid van de Stichting Sint Janskerk Schiedam Janet van Huisstede legde uit dat de kerk inmiddels weer gemeenschapshuis is geworden. Vrijwilliger Gerard van den Bosch vertelde boeiend over de historie van de schitterende goudleerkamer.

IMG_5325

 

IMG_5326

 

IMG_5329

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.