Schiedammers & de stad samen aan de slag

23. Aanleg wandelpaden op bouwterrein Houthaventerrein

Op het voormalig houthaventerrein in Zuid is de voorgenomen woningbouw al een paar keer uitgesteld. Het terrein is eigendom van BAM, die er woningen wil bouwen. Omdat het terrein al zo lang braak ligt, is het terrein een ondoorzichtig, bebost terrein geworden dat jongelui aantrekt die er ook brand stichten!

De indiener stelt voor om er een mooie groenstrook van te maken met wandelpaden. Zeker voor de buren, de oudere bewoners van Francois HaverSmidt, zou dit een uitkomst zijn.

De gemeente kan contact leggen met BAM en dan samen met enkele Schiedammers overleggen met BAM hoe het eruit kan zien.  Het voordeel voor BAM en voor het verpleeghuis/verzorgingshuis Francois HaverSmidt is dat het allemaal overzichtelijker en veiliger wordt. In de groenvoorziening kan eventueel ook een dierenparkje worden opgenomen als dag-bezigheid voor geestelijk gehandicapten, zoals bij de Drie Maasstede.

Vrijwilligers uit de buurt en Irado kunnen dit samen aanleggen en onderhouden, zodat de kosten beperkt blijven. BAM, Irado en de gemeente zouden hieraan financieel kunnen bijdragen.


 

buttons_via-ander-kanaal_frame

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.