Schiedammers & de stad samen aan de slag

13. Onlogische routes voorkomen

De indieners stellen voor om ambtenaren en Schiedammers beter naar elkaar te laten luisteren vóórdat een project of verandering in een wijk ter inspraak wordt gebracht. Vaak hebben de bewoners van een wijk bijvoorbeeld een goed beeld van logische wandelroutes. De indieners vinden het zonde van het geld als er wordt geïnvesteerd in ‘onlogische routes’, en zeker als deze voorstellen pas in inspraak worden gebracht als alles ‘al in kannen en kruiken is’.

Als voorbeeld geven zij het vergroenen van de Buitenhavenweg. Het herstel van de kade is daar een noodzaak. De vergroening gaat echter ten koste van de bedrijven doordat er daardoor parkeerplaatsen verdwijnen. De Buitenhavenweg zal nooit een echte wandelboulevard worden, want woningen zijn er niet. Niemand gaat wandelen waar niets te zien valt. De Buitenhavenweg kijkt uit op de bepaald niet fraaie achterzijde van de Tuinlaan. Bewoners nemen de handige looproute door de bewoonde Lange Nieuwstraat of wandelen via het mooie stadspark aan de Tuinlaan. De indieners vermoeden dat de wandelroute langs de Buitenhavenweg achter de tekentafel is ontstaan. Wandelroutes liggen in het Beatrixpark en Midden Delfland. In de stad moet je goede en logische routes hebben die op alle uren zo veilig mogelijk zijn. Op de Buitenhavenweg zie je buiten werktijden niemand.

Door beter naar elkaar te luisteren, kan er minder geld worden verkwist en kunnen bedrijven – en dus banen – worden behouden.


Dit voorstel is

buttons_afgerond_frame

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.