Schiedammers & de stad samen aan de slag

128. Voorlichting rondom armoede

De indiener stelt voor dat ambtenaren en maatschappelijke organisaties in wijkcentra voorlichting geven over hoe je goed en creatief met een minimum inkomen om kunt gaan. Waar heb je recht op? En hoe kan je met een klein budget toch een goede en gezonde maaltijd op tafel zetten? Hoe voorkom je schulden? Hoe voorkom je dat je uit je huis wordt gezet? Wat mag je aanvragen in het kader van armoedebeleid? Zoals bijzondere bijstand? En wanneer heb je recht op de voedselbank?

De gemeente zou dit belangeloos moeten oppakken in de verschillende wijkcentra. De gemeente kan, met een gratis kopje koffie, mensen uitnodigen die rond moeten komen van de bijstand. Ambtenaren en medewerkers van maatschappelijke organisaties kunnen voorlichting geven en vragen beantwoorden van mensen die in de financiële problemen zitten. Wellicht kan ook een voedingsdeskundige wat betekenen.

Zo krijgen de Schiedammers waar ze recht op hebben, leren ze hoe ze uit de schulden kunnen blijven en hoe ze een betaalbare, goede en gezonde maaltijd op tafel kunnen zetten. De gemeente kan daar heel goed voorlichting over geven, en op deze manier komen de ambtenaren ook wat beter in beeld.

Het hoeft niets extra te kosten, hooguit de koffie of thee in de wijkcentra, en wat inzet van uren van ambtenaren.


Dit voorstel is

buttons_in-uitvoering_frame

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.