Schiedammers & de stad samen aan de slag

119. Aan tafel!

Sinds 2009 organiseert het Schiedam Vrouwen Platform (www.svpschiedam.nl) geheel vrijwillig het Walking Dinner. Ieder jaar doen er gemiddeld 200 vrouwen mee en stellen zo’n 20 vrouwen hun huis en keuken beschikbaar voor dit evenement. Zij ontvangen op één avond 2 keer een groep dames, die dan mogen genieten van de culinaire creaties. Na afloop is er een Walking Dinner after-party waar alle ervaringen worden gedeeld en de foto’s van de wandeling, eet-locaties en gerechten worden geprojecteerd. Niets leuker dan bij andere vrouwen in de keuken te mogen kijken!

Het Walking Dinner op 8 maart 2014 is een lustrum. Het SVP wil graag meer etnische vrouwen deel laten nemen aan dit evenement. Hiervoor zoeken wij de samenwerking met de gemeente Schiedam.

De wijkprocesmanagers kunnen in hun wijk vrouwen enthousiasmeren om deel te nemen aan het Walking Dinner. De vrouwen kunnen hun keuken beschikbaar stellen, zelf koken voor een groep vrouwen of meelopen en bij een andere vrouw “Aan Tafel!” gaan. Het werkt drempelverlagend en het zorgt ervoor dat vrouwen op een andere, leuke manier in contact komen met elkaar. Verder zorgt het wandelen van adres naar adres dat Schiedam op een andere manier in positief daglicht komt te staan.

De indiener schat dat er € 3.000 nodig is.


Dit voorstel is

buttons_no-niet-gestart_frame

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.