Schiedammers & de stad samen aan de slag

108. Een kosteloos 14010-meldnummer voor Schiedam

Om beter te kunnen werken, moet er eerst gemeld worden dat er iets niet functioneert of kapot is. Door een kosteloos telefoonnummer te introduceren, bijvoorbeeld het bekende 14010, wordt voor veel Schiedammers de kostendrempel van het verrichten van een directe telefonische melding weggenomen.

Er wordt erger voorkomen wanneer er snel een melding aan de gemeente wordt gedaan. Bijvoorbeeld over een kapot verkeersbord, defecte verlichting, ongedierte in de straat, een losse stoeptegel of overhangende takken. De Schiedammers zijn snel van een probleem af en de gemeente voorkomt erger.

Indiener heeft geen idee hoeveel deze nieuwe werkwijze kost, want hij weet niet hoeveel telefonische meldingen thans verricht worden. Dat zal met een gratis telefoonnummer wel toenemen. Er kunnen echter bezuinigingen worden doorgevoerd door van het telefoonnummer slechts een meld- en info-nummer te maken. en niet door te verbinden. Hij denkt dat uiteindelijk de Schiedammer het zal betalen, maar dat de problemen in de openbare ruimte eerder zullen worden verholpen.


buttons_geen-interesse-meer_frame

Social Media

We houden u graag op de hoogte van SchiedamsDOEN.